تنها درس خواندن کافی نیست

چرا مطالعه می کنیم؟

مطالعه کردن به عنوان ابزار و وسیله ای برای کسب آگاهی و علم محسوب می شود. احتمالا این سوال که “چرا باید مطالعه کنیم؟” بارها و بارها در ذهن شما هم ایجاد شده است. خیلی از ما هم احساس می کنیم که مطالعه کردن یا درس خواندن خسته کننده ترین کار دنیاست و آرزو می کنیم که ایکاش اصلا چنین چیزی اختراع نمی شد! حتما شما هم حداقل یکبار به این موضوع فکر کرده اید مگر نه؟ ولی باید بدانید که مطالعه کردن کار بسیار ضروری و مهمی به حساب می آید چون به ما در کسب دانش و آگاهی کمک می کند و این آگاهی و دانش برای بقای ما بسیار ضروری است.
مطالعه کردن باعث بهبود جامعه می شود

مطالعه کردن ما را نسبت به مسائل مختلف آگاه می کند. این کار باعث افزایش خلاقیت و قدرت تفکر ما می شود و ما را متفکر می سازد. داشتن چنین ویژگی هایی به ما کمک می کند تا در تصمیم گیری هایمان بهتر عمل کنیم و همین مساله گامی در جهت بهبود جامعه است.

مطالعه کردن و درس خواندن به دانش آموزان کمک می کند تا با افزایش مهارت هایشان شانس خودشان را برای کسب مشاغل بهتر افزایش بدهند. این کار به آنها در ساختن آینده ای روشن تر و بهتر کمک می کند. ظهور فناوری نیز نتیجه آموزش و درس خواندن است و الان جزو ضرورت های زندگی همه ما محسوب می شود. فناوری و تکنولوژی توانسته سبک زندگی مردم را تا حد زیادی بهبود ببخشد.

پسر بچه ای در حال درس خوندن

علاوه بر این، مطالعه کردن باعث القای ارزش های اخلاقی در ما می شود و ما را متمدن تر می سازد. افراد تحصیل کرده ای که اخلاق و منش خوبی دارند به بهبود وضعیت جامعه شان کمک می کنند.
مطالعه برای رفع حس کنجکاوی ما مهم است

همه ما متوجه این موضوع شده ایم که بچه های کوچک همیشه کلی سوال دارند و کنجکاوند که سر از خیلی چیزها در بیاورند. آنها مرتب سوال می پرسند و برای رفع کنجکاوی شان دنبال جواب این سوالات هستند. در واقع این اتفاق طبیعت همه ما انسانهاست. همه ما دوست داریم نسبت به مسائل اطرافمان آگاهی داشته باشیم و از چیزهایی که پیرامونمان اتفاق می افتند با خبر باشیم. این آگاهی از همه چیز را می توان با مطالعه کردن به دست آورد.

مطالعه کتابهای مختلف با موضوعات مختلف به ما در درک و فهمیدن مطالب گوناگون اطرافمان کمک می کند. تصور کنید اگر اسم سبزیجات و میوه های مختلف را جایی یاد نگرفته بودیم یا درباره شان مطالعه نکرده بودیم چطور می توانستیم آنها را از هم تشخیص بدهیم؟ پس می بینید که مطالعه کردن فرایند بسیار مهمی در زندگی همه ماست. ایجاد عادت مطالعه کردن و درس خواندن در دانش آموزان بسیار مهم است، چون به آنها در ساخت آینده ای روشن و پربار کمک می کند.

چرب زبان

با این اپلیکیشن ساده، هر زبانی رو فقط با روزانه ۵ دقیقه گوش دادن، توی ۸۰ روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!

منظور از مطالعه کردن چیست؟

وقتی پای مطالعه کردن و درس خواندن وسط می آید چهره خیلی از ما در هم می رود. این کار برای خیلی ها خسته کننده ترین کار دنیاست، ولی با این حال باز هم به آن ادامه می دهیم چون اگر درس نخوانیم والدین و معلم هایمان ما را سرزنش می کنند. درس خواندن و مطالعه کردن به ما کمک می کند تا در زمینه های مختلف زندگی بدرخشیم و واقعا هیچ چیز نمی تواند جایگزین اهمیت مطالعه در زندگی ما شود.

اما حالا این سوال پیش می آید که منظور ما از مطالعه کردن چیست؟ ما به مطالعه به عنوان یک فرایند یادگیری نگاه می کنیم. درس خواندن و مطالعه کردن دوره ایست که به کسب دانش از طریق خواندن کتاب های مختلف اختصاص داده می شود. این مهارت با خواندن، نوشتن ، حفظ و تمرین تکمیل می شود.

ما از بدو تولد و همزمان با بزرگتر شدنمان هر روز کارهای متفاوت و مختلفی انجام می دهیم. اینطور نیست که توانایی انجام کارهای مختلف به صورت ارثی به ما برسد، بلکه ما همه چیز را با تمرین کردن یاد می گیریم. همین اصل درباره مطالعه کردن هم صدق می کند. ما باید به طور مرتب درباره چیزهای مختلف مطالعه کنیم تا بتوانیم آنها را وارد عمل کنیم و حقایق را به خاطر بسپاریم. مطالعه کردن به ما کمک می کند تا هدف زندگی را درک کنیم و رضایت و شادی زیادی از زندگی را برای ما به ارمغان می آورد.
مطالعه کردن یک فرایند مستمر است

مطالعه یک فرایند متمرکز و مستمر است و دانش آموزان و دانشجویان باید روش های موثر مطالعه کردن و درس خواندن را یاد بگیرند. وقتی درسی در کلاس تدریس می شود، نمی توان مطالب گفته شده در طول ترم را فقط با یکی دو روز مطالعه کردن برای امتحان آماده کرد. دانش آموزان و دانشجویان حتما باید به طور منظم مطالب و موضوعاتی که در کلاس درس گفته می شوند را مطالعه کنند.

دختربچه ای در حال درس خوندن

توجه و تمرکز در کلاس به ما کمک می کند تا اکثر مطالب را در همان لحظه یاد بگیریم. هر نوع تردید یا سوال باید در همان لحظه که به ذهنمان می آیند برطرف شوند. تکالیف و کارهای درسی هم باید به موقع انجام شوند. این شیوه برنامه ریزی برای مطالعه ذهن ما را هشیارتر می کند و باعث می شود برای امتحانات آماده شویم. پس باید هر روز درس بخوانیم و مطالعه کنیم، چون مطالعه کردن یک فرایند مستمر و منظم است.

اهمیت مطالعه کردن و درس خواندن

مطالعه کردن و درس خواندن چیزیست که به تلاش و صداقت زیادی نیاز دارد. مطالعه کردن مزایای بی شماری دارد که ما در ادامه به برخی از آنها اشاره می کنیم:

چرا باید درس بخوانیم و مطالعه کنیم؟

رایج ترین جوابی که می توان به این سوال داد این است که ما برای تحقق رویاهای پدر و مادرهایمان و شاد شدن آنها درس می خوانیم. ولی مهمترین چیز این است که ما برای خودمان درس می خوانیم و مطالعه می کنیم. همه ما در زندگی آرزوهایی داریم که دلمان می خواهد به آنها برسیم. دوست داریم شغل مناسبی پیدا کنیم و بتوانیم با درآمد خودمان چیزهای مختلفی بخریم. به هر حال هر کسی رویاهای منحصر به فرد و خاص خودش را دارد.

درس خواندن و مطالعه کردن به بهبود زندگی و ساختن آینده ما کمک می کند. ما درس می خوانیم تا به همه آرزوهایی که در زندگی داریم برسیم. علاوه بر این درس خواندن به ما کمک می کند تا شهروند خوب و مسئولی برای جامعه خودمان باشیم.

انسان از دوران کودکی سرشار از حس کنجکاوی برای دانستن چیزهای مختلف است. مطالعه راهیست که به ما کمک می کند درباره موضوعات مختلف آگاهی کسب کنیم و کتابها مهمترین ابزار برای تسهیل روند مطالعه هستند. فرض کنید مقداری شکلات جلوی شما گذاشته می شود. اولین اتفاقی که می افتد این است که شروع به شمارش شکلات ها می کنید؛ اما اگر شمردن بلد نباشید چه؟ غم انگیز نیست؟ مطالعه کردن و درس خواندن ما را به اهدافمان نزدیک تر می کند و موانع را از جلوی راهمان برمی دارد. مطالعه نه تنها باعث می شود درباره چیزهای مختلف جهان بدانیم، بلکه به بهتر و با ارزش تر شدن زندگی مان هم کمک می کند.

چگونه بهتر درس بخوانیم؟

درس خواندن هم مانند همه کارهای دیگر به قلق‌های خاصی نیاز دارد تا نتیجه‌بخش و لذت‌بخش باشد. گاهی با تمامی علاقه‌ای به درس خواندن داشتیم احساس بی‌میلی می‌کنیم. با خودمان می‌گوییم که می‌خواهم درس بخوانم، اما نمی‌شود. با خواندن ۸ راز مهم برای بهتر درس خواندن با راه‌های غلبه بر این احساس آشنا می‌شویم.
۱. دغدغه‌تان را بنویسید

گاهی هجوم افکار مختلف از این جلوگیری می‌کند که درس را عمقی بخوانیم. در این‌جور مواقع تلاش ما برای متمرکز‌شدن روی درس بی‌فایده است. یک راهکار خوب این است که افکار مزاحم را روی کاغذ بنویسید؛ در کنارش دلیل به‌وجودآمدن آن‌ها را یادداشت کنید. این کار باعث می‌شود ذهن از این افکار خالی بشود.
۲. استرس نداشته باشید

فرقی نمی‌کند برای کنکور درس می‌خوانید یا مدرسه یا دانشگاه. داشتن استرس می‌تواند تمامی زحمات شما را به باد دهد. اگر رفع استرس برای‌تان سخت است، می‌توانید با یک گفت‌وگوی دوستانه دلایل اصلی این اضطراب‌ها را شناسایی و رفع کنید.

اگر شما هم با استرس دست‌وپنجه نرم می‌کنید، مطالعه‌ی این مطلب کمک‌تان می‌کند تا کنترلش کنید:

برای کنترل استرس کنکور چه کنیم؟
۳. برنامه‌ریزی کنید

ساعت‌های مطالعه‌ی شما هر قدر هم که زیاد باشد، اگر بر پایه یک برنامه‌ریزی درست نباشد، به نتیجه‌ی دلخواه نمی‌انجامد. ازجمله نکته‌های برنامه‌ریزی درسی این است که برای کوتاه‌مدت و بلندمدت خود برنامه داشته باشید. برای یک روز، یک هفته، یک و ماه و یک سال خود، در نظر بگیرید که چه درس‌هایی را باید در چه زمان‌هایی و چگونه مطالعه کنید.

برنامه ریزی کنکور MBA ـ نبایدها و بایدهای برنامه‌ریزی موفق
۴. به خودتان استراحت دهید

با استراحت کردن احساس‌عذاب وجدان نکنید. هرچند دقیقه یک استراحت کوتاه میان دروس داشته باشید. البته این میزان می‌تواند در اشخاص متفاوت باشد، اما به‌طور معمول، کارشناسان توصیه می‌کنند که بعد از ۴۵ دقیقه مطالعه، ۱۰ تا ۱۵ دقیقه استراحت کنید.

گذشته از این، استراحت‌های میان چند روز یا ماهانه را در نظر بگیرید؛ مثلاً برای یک یا چند ساعت کوتاه با دوستان یا خانواده به تفریح یا مکان‌های موردعلاقه باشد و مدت کوتاهی را از درس خواندن دور باشید.

سعی کنید در آن لحظه‌ها فقط به فکر تفریح باشید تا برای ادامه مسیر موفقیت انرژی کافی داشته باشید.

برای آشنایی با بایدها و نباید تفریح و استراحت در دوره آمادگی برای کنکور این مطلب را مطالعه کنید:

بایدها و نبایدها تفریح در زمان کنکور کارشناسی ارشد چیست؟
۵. نگویید می‌خواهم درس بخوانم اما نمی‌شود

به مطالعه به‌عنوان یک وظیفه یا بار سنگین نگاه نکنید، بلکه عاشقانه آن را انجام بدید. به این فکر کنید که با درس خواندن آینده شما چقدر درخشان‌تر و بهتر خواهد شد. البته این در صورتی است که هدف مشخص و موردعلاقه ای داشته باشید.

اگر هنوز هم هدف‌تان برای‌تان مبهم است، توصیه می‌کنیم قبل از هر چیز انگیزه مشخصی را برای خودتان معین کنید.

برای بهتررسیدن به این روند مطالعه‌ی این مطلب را از دست ندهید:

سبک زندگی برای ایجاد انگیزه مطالعه کنکور کارشناسی ارشد چیست؟
۶. فضای مجازی را کنار بگذارید

در این شکی نیست که در دنیای مدرن ما استفاده از گوشی و موبایل جزء لاینفک زندگی است؛ مخصوصاً گذران وقت در دنیای مجازی به یک فعالیت روزانه تبدیل‌ شده است. سعی کنید در دوره‌آی که درس می‌خوانید از این فضاها دور شوید یا دست‌کم کمتر به سراغ آن‌ها برید.

خیلی از افراد، به‌ویژه کنکوری‌ها، فکر می‌کنند که سرزدن گاه‌به‌گاه به گوشی بر درس‌خواندن و درک مطالب هیچ تأثیری نمی‌گذارد، اما متأسفانه این فضاهای مجازی خواه‌ناخواه مشغله‌ی ذهنی به وجود می‌آورند و تمرکز ما را برای مطالعه کم می‌کنند؛ به‌علاوه زمانی که باید برای استراحت ذهن صرف صرف بشود، با مشغول‌شدن به این فضاها سپری می‌شود.
۷. مثبت‌نگر باشید

سعی کنید افکار یا حتی افراد منفی را از خودتان دور کنید. منظور از افراد منفی کسانی است که مدام به شما می‌گویند نمی‌توانی، این کار سختی است یا افرادی که مدام می‌گویند من می‌خواهم درس بخوانم اما نمی‌شود، تو چطور می‌توانی این کار را انجام دهی؟ و از این قبیل جمله‌ها؛ درعوض، با امیدواری و انرژی به رسیدن به آینده دلخواه‌تان قدم‌های محکم بردارید.
۸. محیط متنوعی ایجاد کنید

اتاق یا محلی را که دائماً در آن درس می‌خوانید جذاب کنید. منظور از جذاب‌کردن تزئین یا ایجاد چیزهایی نیست که حواس شما را پرت می‌کند.

سعی کنید اتاق‌تان همیشه مرتب باشد. از گل‌ها و گلدان‌های کوچک برای زیباکردن اتاق استفاده کنید. نور و اکسیژن مناسب داشته باشید و برچسب‌های انگیزشی به دیوار بچسبانید.

برای داشتن بهترین محیط برای درس‌خواندن این مطلب را بخوانید:

بهترین محل مطالعه برای کنکور کجاست؟ راهنمای جامع انتخاب محل مطالعه!

وقت‌های که احساس خستگی یا بی‌حوصلگی می‌کنید چند نفس عمیق کشید. گاهی هم در حین درس خواندن کمی راه بروید و درس را بلندبلند با خودتان تکرار کنید تا از یکنواختی خارج بشوید. همه این‌ها در کنار مشاوره و برنامه‌ریزی درست تأثیر زیادی در ایجاد علاقه به مطالعه دارد و به شما کمک می‌کند در راه بهره‌برداری از فواید درس خواندن قدم بردارید..

دیدگاهتان را بنویسید